Συζήτηση για την Ευρώπη με την ομάδα ρομποτικής του 3ου Γυμνασίου

Οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου και συγκεκριμένα, η ομάδα ρομποτικής «Zante Robotics», η οποία συμμετείχε στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Απριλίου στην Θεσσαλονίκη, παρουσίασε το project της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί και απέσπασε πολύ θετικά σχόλια.

Μάλιστα, οι μαθητές την ενημέρωσαν ότι τον επόμενο χρόνο θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να αναπτύξουν συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Τους μαθητές συνόδευσαν στην παρουσίαση ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Δ. Πόθος και η εκπαιδευτικός Δ. Αρβανιτάκη.

Στο τέλος της παρουσίασης έγινε συζήτηση για την Ευρώπη με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δρ. Κωνσταντίνο Καποδίστρια και δόθηκαν αναμνηστικά USB με το λογότυπο του Europe Direct της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ο κ. Καποδίστριας συνεχάρη τους μαθητές, την κ. Αρβανιτάκη και τους γονείς για τη διάκριση και την εξαιρετική παρουσίαση που έκαναν.

Πηγή: Ημέρα τση Ζάκυνθος
Μετάβαση στο περιεχόμενο