Το Europe Direct συναντά τους μαθητές της Ζακύνθου

Στο πλαίσιο προβολής του Europe Direct (Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης), ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Δρ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας επισκέφθηκε χθες το Γυμνάσιο Βανάτου, μίλησε με τους μαθητές για την Ευρώπη και τους μοίρασε USB Flash 32GB.

«Στο πλαίσιο των δράσεων που έχουμε σχεδιάσει για την προβολή της ευρωπαϊκής ιδέας στα νησιά μας ξεκινήσαμε από το Γυμνάσιο Βανάτου. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους, να λάβουν μέρος στη σκέψη και στις διαδικασίες για το μέλλον της Ευρώπης. Στην προσπάθεια αυτή, σκεφτήκαμε να μοιράσουμε USB Flash. Μέσα έχει και τη διεύθυνση της ιστοσελίδα μας και από εκεί και πέρα, οι ίδιοι μπορούν να μπουν να αναρωτηθούν και να συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο Έλληνες πολίτες αλλά είναι και Ευρωπαίοι πολίτες και να αρχίσουν να διεκδικούν. Να μάθουν για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που έχουν να κάνουν με το ΕΣΠΑ και το Erasmus. Μπορούν να ενημερώσουν τους δικούς τους για αυτά που υπάρχουν. Εμείς ετοιμάζουμε το γραφείο του Europe Direct στη Ζάκυνθο, πέρα από τα σαιτ, που έχει στόχο να μπορεί να ενημερώσει τον οποιοδήποτε Ζακυνθινό για την Ευρώπη και το τι μπορεί να κάνει».

Από την πλευρά του, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Διονύσης Πόθος, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ τον κ. Καποδίστρια και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Το θεωρώ μία σημαντική κίνηση και αυτή η γενιά έχει ευκαιρίες που δεν είχαν προηγούμενες γενιές μέσω της Ευρώπης. Όλη η Ευρώπη είναι δική τους».

Ο Διευθυντής του Γυμνασίου Βανάτου, Παναγιώτης Δρογγίτης, σημείωσε: «Ευχαριστούμε τον κ. Καποδίστρια και τον κ. Πόθο που ήρθαν στο σχολείο. Ήταν μία ευκαιρία τα παιδιά να μάθουν τα δικαιώματα τους και να ενημερωθούν για την Ευρώπη».

πηγή: Ημέρα τση Ζάκυνθος

Μετάβαση στο περιεχόμενο